• Home
  • /Utbildning & erfarenhetsutbyte

Utbildning & erfarenhetsutbyte

Regionlabbet ger fantastiska möjligheter till att koppla ihop teori och praktik inom idrotten, i vardagslivet och inom olika utbildningar på ett spännande och pedagogiskt sätt. Det ger en ökad kunskap och förståelse för effekten av olika sorters träning och fysisk aktivitet. Ökad kunskap ger ökad motivation.

Muscle Action Quality (MAQ)

Regionlabbet erbjuder MAQ-utbildningar. MAQ är en grundläggande, systematisk träningsmodell där den aktive som första steg skall utveckla en god rörlighet, balans och kroppskontroll för att i nästa fas lära in övningar som syftar till att utveckla idrottarens explosiva och elastiska kvaliteter. I många idrotter ställs krav på en komplex fysisk kapacitet. Styrka, snabbhet, rörlighet och explosivitet är framgångsfaktorer som många tränare och deras aktiva arbetar hårt för att uppnå. Målet med MAQ är att utveckla den aktives funktionella rörlighet, styrka och neuromuskulära kontroll. Det är en metod som bygger på ett långsiktigt tänkande.
Pris: Begär offert (vi skräddarsyr ett upplägg som passar just er).

Idrottsmedicinska seminarier

Regionlabbet stödjer ett regionalt idrottsmedicinskt nätverk vars syfte är att främja idrottsmedicinens och den fysiska aktivitetens utveckling för en optimal och skadefri träning och motion. Nätverket utgör plattform för erfarenhetsutbyte, seminarium, konferenser, utbildningar inom det idrottsmedicinska området och kan ge uppslag till förändringar, utveckling, forskning och utbildning. Nätverket består av läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, dietister, beteendevetare, naprapater och andra idrottsmedicinskt intresserade.
Som medlem i Regionlabbet får du löpande inbjudningar till nätverkets seminarier och träffar.