Om oss

Regionlabbet är en fristående ideell förening som bildades 2002 i bred samverkan. På den tiden hette vi Centrum för Idrott & Hälsa (CIH). Testverksamheten startades och byggdes upp inom ramarna av de uppdrag och samarbete CIH inledningsvis hade med Reg. EIC (Regionalt Elitidrottscentrum, Riksidrottsförbundets dåvarande elitidrottsstöd). Under 2016 ombildades CIH och på nyåret 2017 bytte vi namn till REGIONLABBET FÖR IDROTT OCH HÄLSA.

Regionlabbets anläggning ligger i f. d. Sjöbefälsskolans navigationstorn ett stenkast från Kalmar Sportcenter. Förutom testlaboratoriet har vi kontor och en teori- och möteslokal för 40 personer. Ifrån det 26 meter höga ”Tornet” är det en fantastisk utsikt över hela Kalmar stad, Kalmar sund och Öland. Regionlabbet är unikt på många sätt och hjälper dig att nå nya höjder i dubbel bemärkelse!

Kvalité & säkerhet rakt igenom

Regionlabbet har utrustning för avancerade laboratorietester samt funktionella fälttester inklusive utrustning för rörelseanalys. Vi strävar efter att på vetenskapliga grunder och genom väl beprövade erfarenheter utveckla miljön, utrustningen, metoder och rutiner för att säkerställa kvalitén och säkerheten i vår verksamhet.

Regionlabbet är medlem i Svensk förening för tester inom idrott och hälsa där de flesta idrottsfysiologiska labb i Sverige är anslutna. Svensk förening för tester inom idrott och hälsa arbetar för att säkerställa kvalitén av fysiologiska tester/labb samt med erfarenhetsutbyte. Regionlabbet är ackrediterade av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och utgör en av deras testplatser i landet.