Fystester

Regionlabbet erbjuder en rad olika aeroba och anaeroba tester som hjälper dig att optimera din konditionsträning. Vilket eller vilka tester du väljer beror på vilken idrott du håller på med och vilka mål du har satt upp. Utifrån testvärdena kan du sedan lägga upp träningen för att nå dina mål på bästa sätt! De lär dig också att känna igen och förstå kroppens signaler.

Åstrands cykeltest


Ett submaximalt test där testpersonen cyklar på en ergometercykel i 6 minuter på en belastning som ger en puls mellan 120-150 slag per minut (d.v.s. på en nivå som känns något ansträngande). Resultatet ger ett beräknat värde av syreupptagningsförmågan.

Tidsåtgång: ca 30 min inkl genomgång av testresultat och träningsråd. Ingen uppvärmning före test.
Pris: 395 kr (ex moms)

 

 

Max puls och mjölksyratröskeltest

Testet sker på löpband eller cykel. Belastningen ökas i 6–10 steg. Under varje steg noteras puls och via ett litet stick i fingret tas ett blodprov för analys av koncentration laktat i blodet. Resultatet används till bestämning av individuella tränings zoner (puls/watt).

Tidsåtgång: ca 120 min inkl genomgång av testresultat och träningsråd.
Pris: 1400 kr. (ex moms)

 

 

Wingate cykeltest

Testet genomförs på Peak-bike där testperson cyklar på max i 30 sekunder. Värden som du får ut är bl.a. max power. Användbart för dig som utövar en idrott med explosiva moment.

Tidsåtgång: ca 15 minuter inklusive uppvärmning.

Pris: 295 (ex moms)

Nästan alla idrotter handlar om att kunna bromsa upp, stabilisera och göra snabba riktningsförändringar, accelerationer eller behålla spänst/teknik i löpsteget. Då behöver vi koordinerad styrka och explosiva kvalitéer. Frågan är då om jag har tillräcklig styrka för den idrott/aktivitet jag håller på med och om jag får ut någon effekt av styrkan. Regionlabbet erbjuder dig en rad olika styrketester som mäter hur stark/explosiv du är och förhållandet mellan kraft och effekt (”traktor och sportbil”).

MuscleLab Styrketest

Detta test mäter förhållande mellan kraft och effekt (power). Belastningen ökas stegvis och varje belastning ska lyftas med maximal insats. Test genomförs med knäböj eller bänkpress. Hastighet och kraft mäts med positions givare (Muscle lab encoder). Resultatet används bl.a. till att fastställa vilka vikter du ska träna med i din styrketräning beroende på om det är muskeluppbyggnad, maxstyrka, explosivstyrka, uthållighetsstyrka eller snabb stryka du vill träna.

Tidsåtgång: 30 min inklusive träningsrådgivning.
Pris: 500 kr (ex moms)

 

Vertikalhopp/spänst

Ta reda på hur bra spänst du har! I många idrotter är det viktigt att kunna utveckla mycket kraft under en kort tid. Med olika standardiserade vertikalhopp tar vi reda på hur pass bra spänst du har.

Tidsåtgång: 30 min inklusive träningsrådgivning.

Pris: 300 kr (ex moms)

 

Isokai (Värnpliktslyft)

Isokai är en mätutrustning som mäter s.k. isokinetisk styrka. Det innebär att rörelsen sker under samma hastighet oberoende hur mycket du tar i. Värnpliktslyftet är en av testerna under mönstring där man får ut bra värden på hur mycket kraft du maximalt kan producera.

Tidsåtgång: 30 min inklusive träningsrådgivning.

Pris: 300 kr (ex moms)

 

Styrkepaket

Är du ute efter ett komplett paket med flera styrketester kan du välja vårt Styrkepaket.

  • MuscleLab styrketest
  • Vertikalhopp
  • Isokai

Tidsåtgång: 60 min inklusive träningsrådgivning.

Pris: 700 kr (ex moms)

Lägg till 100 kr för att komplettera med Wingate cykeltest för att även testa din kraftutveckling på cykel.

 

 

Inbody + Åstrands cykeltest

Med hjälp av Inbody kan vi mäta kroppssammansättningen på ett enkelt sätt. Tillsammans med ett submaximalt cykeltest får du ut värden för att enkelt se över din hälsostatus. Värdena kan vi sedan använda oss av för att ge individuella träningsråd eller följa utvecklingen på träningen.

Tidsåtgång: 60 min ink träningsrådgivning.

Pris: Endast Inbody 396 kr (ex moms)

Endast Åstrands cykeltest 396 kr (ex moms)

Paketpris för båda tester 600 kr (ex moms)

 

Hexagon Fysprofil

Hexagon Fysprofil är ett testbatteri bestående av en rad olika uthållighets-, styrke- och rörlighetstester som ger dig en god bild av din fysiska hälsostatus och kapacitet. Testerna riktar sig till både otränade och tränade män och kvinnor i åldrarna 16 – 75 år.
Hexagon Fysprofil passar också bra om ni är ett företag eller en arbetsgrupp där individerna vill få koll på sina fysiska resurser för att komma igång eller utveckla sin motion/träning eller rent av ”bara” vill behålla sin hälsa.

Tidsåtgång: 60 min.
Pris: 695 kr (ex moms)

På Functional Unit, vår samarbetspartner, kan du göra en komplett funktionsanalys. Detta görs med både en Leg. Kiropraktor och en tränare. En Kiropraktor utför rörlighetstester för att se om det finns en passiv begränsning i rörligheten. Tillsammans med en tränare utförs sedan funktionstester för att analysera den individuella funktionen.

En träningsplan utförs bäst om man utgår ifrån en individuell analys för att stärka de svagheter som eventuellt finns.

Mer info och kontakt: www.functionalunit.se

Det finns olika tester för att mäta vad kroppen består av. Vi använder oss av en av den senaste mätutrustningen, Inbody 770. Maskinen skickar signaler genom kroppen och mäter motståndet för att avgöra hur stor del av kroppen som består av muskler, fett, skelett m.m.

Tidsåtgång: Mätningen tar ca 1 minut. Totalt ca 30 min med genomgång och träningsrådgivning.

Pris: 396 kr (ex moms)

Utifrån din träningsbakgrund och mål kan du välja ut flera olika tester i vårt testbatteri som passar just dig.
Vi hittar ditt nuläge och analyserar testerna för att kunna skräddarsy ett anpassat träningsupplägg och utvärdera din genomförda träning.
Med ökad kunskap får du en ökad förståelse och motivation och glädje för din träning!

Priser

Alla priser är exklusive moms.
Ideella föreningar är momsbefriade och behöver ej betala moms.
Medlemmar erhåller 10% rabatt.